- 1404/01/04 - 14:53
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZnPV
به مناسبت روز جهانی سل
مبارزه برای ریشه کن کردن سل تاریخچه طولانی دارد
۲۴ مارس ۲۰۲۵، روز جهانی مبارزه با بیماری سل فرصتی برای افزایش آگاهی عمومی، پیشگیری، تشخیص به موقع و درمان موثرتر با هدف ریشه کن کردن آن در جهان است . شعار امسال روز جهانی سل " ما میتوانیم به سل پایان دهیم با تعهد، سرمایه گذاری و اقدام"
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت، کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت شهرستان اظهار داشت : باوجود داروهای مؤثر در درمان سل، این بیماری هنوز یکی از مشکلات عمدهی بهداشتی در تمام کشورهای جهان است.
دکتر علی اکبر تقی زاده گفت : مهم ترین منبع عفونت سل، بیمار مبتلا به سل ریوی است. این بیماری در تماس نزدیک با فرد مبتلا به سل یا تنفس هوای آلوده به میکروب سل انتقال می یابد. هر فرد مبتلا به سل درمان نشده، سالانه 10 تا 15 نفر را آلوده می کند.
دکتر تقی زاده ادامه داد : از علائم بیماری سل ریوی میتوان به سرفه به مدت 2 هفته یا بیشتر، تعریق شبانه، تب و لرز، کاهش وزن، خستگی زیاد و سرفه خونی اشاره کرد.
وی افزود : اگر فردی دارای سرفه بیش از ۲ هفته و یا یکی از علائم ذکر شده باشد؛ با مراجعه به نزدیکترین خانه بهداشت یا پایگاه سلامت محل زندگی خود می تواند برای تشخیص و در صورت نیاز درمان سل اقدام کند.
دکتر تقی زاده در ادامه بیان کرد: انجام آزمایشات غربالگری مانند تست پوستی توبرکولین و تصویربرداریهای پزشکی برای افراد در معرض خطر توصیه میشود و در صورت تشخیص عفونت نهفته، درمان پیشگیرانه به مدت حداقل ۹ ماه انجام میشود.
وی تصریح کرد: در سیستم بهداشتی کشور تشخیص و درمان سل به صورت کاملاً رایگان انجام می شود.

نظر دهید